Pages

Search This Blog

Tuesday, February 14, 2012

Δύο μήνες νωρίτερα οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου)



Συμπληρώνεται το παζλ των 325 εκατ. ευρώ

Σε συσκέψεις με μια μικρή τεχνική ομάδα της τρόικας που έχει παραμείνει στην Αθήνα εξετάσθηκε τη Δευτέρα ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 325 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως...
προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια έρχονται δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που είχαν κατ΄αρχήν αποφασιστεί και ως εκ τούτου μπορούν να μειώσουν μέρος του κενού των 325 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιάς αναμένεται να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες την τελική συμφωνία σε συνεδρίαση του Euro Working Group, δηλαδή του συμβουλίου Eurogroup σε επίπεδο εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών των «17».

Ο Πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ώστε να οριστικοποιηθούν οι τελικές λεπτομέρειες της παρουσίασης που θα κάνει ο Υπουργός στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις περικοπές που εξετάσθηκαν για την κάλυψη του «κενού» των 325 εκατ. ευρώ είναι η μείωση της μισθολογικής δαπάνης για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ιατροί, δικαστικοί, ένστολοι, κληρικοί, καθηγητές πανεπιστημίου) κατά 10% ως 12% και η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει δύο μήνες νωρίτερα από τον Ιούνιο που αρχικά είχε οριστεί.

Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει κατά πληροφορίες από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις καταναλωτικές δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(tovima.gr)

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive