Pages

Search This Blog

Tuesday, February 21, 2012

Ποιες εκλογές; - "Ευρωχούντα" - Ψάχνουν να αναβάλουν και τις εκλογές του 2013!




Πιο σαφής δεν μπορούσε να γίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, όταν ερωτήθηκε για το πότε θα γίνουν εκλογές: "Πρώτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ήταν και παραμένει να φέρουν εις πέρας τη συμφωνία. Εκλογές θα προκηρυχθούν μόλις ολοκληρωθεί το έργο της σύμφωνίας, αλλά μην ψάχνετε την ημερομηνία. Μπορεί να πέσουμε όλοι έξω»!

Τι σημαίνει όλο αυτό; Ότι το έργο της συμφωνίας δεν είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, αλλά η εφαρμογή της συμφωνίας, που βέβαια θα διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013, όπως απαίτησε να γίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε!
«Οταν επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή, μετά κάποια στιγμή θα έρθει η στιγμή για την προκήρυξη των εκλογών», δήλωσε αόριστα και ο διορισμένος πρωθυπουργός τραπεζίτης (που κατάντησε η χώρα...) Λουκάς Παπαδήμος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, θα διατηρήσουν το χρονοδιάγραμμα για τις πρόωρες εκλογές.
Και εδώ αναδεικνύεται η παγίδα που έχει πέσει ο Α.Σαμαράς, τον περασμένο Νοέμβριο, ο οποίος συμφώνησε να γίνουν εκλογές αρχικά στις 19 Φεβρουαρίου (πέρασαν, αν δεν το κατάλαβε κανείς...) μετά αόριστα,"Όταν ολοκληρωθεί το PSI" και τώρα φτάσαμε στο όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή του PSI, δηλαδή εφαρμοστούν όλα αυτά που θα συμφωνηθούν και θα ψηφιστούν αυτή την εβδομάδα από την Βουλή!
Και βάσει του ότι ζήτησε ο Β.Σόϊμπλε ("να γίνει στην Ελλάδα ότι έγινε και στην Ιταλία") εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν πριν τον Οκτώβριο του 2013 που κανονικά πρέπει να γίνουν βάσει του Συντάγματος και ... να δούμε! Τι εννοούμε με το "να δούμε";
Σημαίνει ότι ήδη αναζητείται συνταγματικός τρόπος με την επίκληση "εξαιρετικού γεγονότος" να μην γίνουν εκλογές ούτε με το τέλος της τετραετίας! Όπως ήδη έχει σημειώσει το defencenet.gr, η αξία του νέου Μνημονίου, από την στιγμή που προκύψει μία Βουλή όπως αυτή που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις θα είναι μικρότερη από την αξία του χαρτιού που έχει τυπωθεί και αυτό το ξέρουν καλά οι Γερμανοί.
Μπορεί να έκλεισε το θέμα του PSI και να "κουρεύτηκαν" αυτά που έπρεπε να πληρώσει το γερμανικό κράτος στις τράπεζές του που είχαν δανείσει την Ελλάδα, αλλά τώρα μένει το δεύτερο μέρος της όλης επιχείρησης που λέγεται "αρπαγή του εθνικού πλούτου της χώρας". Και αυτό δεν μπορεί να το κάνει καμία κυβέρνηση πλην αυτής που είναι τώρα στην Ελλάδα.
Που στηρίζεται από βουλευτές που δεν πρόκειται να ξαναδούν την αίθουσα της Βουλής στην συντριπτική τους πλειοψηφία (και αυτό πλέον δεν αφορά μόνο τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑΟΣ), τώρα ξέρουν ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναβάλουν τις εκλογές μέχρι το τέλος του 2104 τουλάχιστον.
Μπορούν; Λένε ότι "Έχει βρεθεί νομικό παραθυράκι", αλλά όλα θα κριθούν από την ανοχή του κόσμου και την μορφή της αντίστασης των πολιτών.
Βέβαια, υπάρχει και άλλο θέμα: Στο εξωτερικό θέλουν να δουν το ΠΑΣΟΚ να "ανασταίνεται" και ειδικά να δίνεται χρόνος στον "άνθρωπο των Γερμανών" τον Ε.Βενιζέλο να αναδιοργανώσει το κόμμα που τώρα με το ζόρι παίρνει 13% στις δημοσκοπήσεις...
Τώρα πρέπει ο Α.Σαμαράς να σπάσει αυτό το φαύλο κύκλο, αλλά μπορεί; Αν τον απειλήσουν με ματαίωση της συμφωνίας, κάτι το οποίο τα ΜΜΕ θα του το χρεώσουν 100%, τι θα κάνει;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive