Pages

Search This Blog

Sunday, February 19, 2012

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δημόσιοι υπάλληλοι όταν είδαν....



Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι δημόσιοι υπάλληλοι, πριν από ένα μήνα, όταν πήραν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις αποδοχές και ο μισθός τους για το δεκαπενθήμερο έφτανε τα 2, 10, 20, ακόμα και μηδέν ευρώ.

Οι μειώσεις στους μισθούς τους ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου και εκλήθησαν στις αποδοχές δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου να πληρώσουν αναδρομικά για τις μειώσεις δυόμισι μηνών, πλέον της αυξημένης παρακράτησης και της προπληρωμής σε δόσεις της ετήσιας εισφοράς.

Πρόκειται, μάλιστα, για περιπτώσεις νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια και πλήθος άλλων υποχρεώσεων στην πλάτη τους, τις οποίες δεν μπορούν να αποπληρώσουν με τόσο χαμηλά ποσά στην τσέπη τους.

Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, πολλοί εκ των οποίων δεν αποκλείεται να ζήσουν ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Το μνημόνιο είναι ξεκάθαρο:

Η κυβέρνηση δεσμεύεται, και μάλιστα πριν από την εκταμίευση της βοήθειας, να εκδώσει «υπουργικές αποφάσεις για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου σε όλα τα σχετικά νομικά πρόσωπα και καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2011 και μετά».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως θα πρέπει να βρεθεί η μέθοδος, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να δώσουν πίσω χρήματα, που έχουν ήδη λάβει, από το Νοέμβριο και μέχρι την ημέρα της εφαρμογής του μέτρου. Δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, αντί να πληρώσουν εφάπαξ αναδρομικά τις μειώσεις τεσσάρων και πλέον μηνών, αυτές να καταμεριστούν στους μισθούς, που θα απομένουν για το υπόλοιπο του


greekmoney

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive