Pages

Search This Blog

Sunday, February 19, 2012

Ο Βενιζέλος παραιτείται από υπουργός


Μετρά αντίστροφα τις μέρες για να εγκαταλείψει το Υπουργείο Οικονομικών ο Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών έχει διαμορφώσει το δικό του χρονοδιάγραμμα για να φύγει από την υπουργική καρέκλα η οποία (γνωρίζει ότι) τον φθείρει και εξαντλεί το πολιτικό του απόθεμα.
Το σχέδιο του Βενιζέλου είναι δύο παράλληλες διαδικασίες με ον χρόνο να πιέζει, αλλά και να επικαλύπτεται. Πρώτον, ως υπουργός θέλει να τελειώσει το PSI, το οποίο θα το πλασάρει ως την μεγάλη επιτυχία που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δεύτερον, έχει μεθοδεύσει αποτελεσματικά την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιου πρωθυπουργού του κόμματος (το τελευταίο τον ενδιαφέρει περισσότερο. Τόσο πολύ που θα έδινε την προεδρία στον Λοβέρδο, αν συνέτρεχαν ορισμένες προϋποθέσεις).
Τι περιμένει ο Βενιζέλος; Την συμφωνία για το PSI και την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και να φέρει κοντύτερα την εκλογή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαρτίου, αλλά ίσως έρθει νωρίτερα κατά μία εβδομάδα. Το δε PSI παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας – πάντως οι του Βενιζέλου εκτιμούν ότι μπορεί να τελειώσει μέσα στις προσεχείς 10 μέρες. Άρα, αρχές Μαρτίου ο Βενιζέλος μας τελειώνει από υπουργός.

http://www.antinews.gr

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive