Pages

Search This Blog

Monday, February 20, 2012

ΝΔ: «Θα είμαστε ωραία και με το ΠΑΣΟΚ παρέα»!


nd--pasok
Όνειρο θερινής νυκτός φαίνεται ότι αποτελεί για το περιβάλλον Σαμαρά η αυτοδυναμία παρά τις περί του αντιθέτου υποθέσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος.
Παρά ταύτα πάντως όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το diktionews.gr η μεγαλύτερη ανησυχία των «γαλάζιων» στελεχών είναι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να συγκεντρώσει τέτοιο ποσοστό ώστε οι έδρες που θα καταλάβεις προστιθέμενες σε αυτές της ΝΔ να ξεπερνούν τις 150 οπότε να είναι δυνατή μια συγκυβέρνηση με τη διαφορά ότι το πάνω χέρι θα έχει το κόμμα της Συγγρού!
Όσο κι αν μοιάζει αδιανόητο αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ! Να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ξεπεράσει τις 40 έδρες (ένα ποσοστό δηλαδή γύρω στο 15% περίπου) οπότε με δεδομένο ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας θα φτάνει – στη χειρότερη περίπτωση τις 115 έδρες (ένα ποσοστό λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 25%) - θα υπάρχει πεδίο συγκυβέρνησης λαμπρό!
Οι «γαλάζιες» σκέψεις αυτές όμως δείχνουν και κάτι ακόμη. Πως παρά το γεγονός ότι το κόμμα έχει «κλειδώσει» την πρώτη θέση τα στελέχη του προσπαθούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη ότι η απομάκρυνση της αυτοδυναμίας δεν είναι και κάτι το καταστροφικό και άρα δεν αποτελεί και αυτοσκοπό!

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive