Pages

Search This Blog

Thursday, February 9, 2012

ΣΟΚ! Έρχεται και νέα φορο-επιδρομή! Πάνε να κατεβάσουν ή και να μηδενίσουν το αφορολόγητο!

Νέα μείωση στο αφορολόγητο όριο, που έχει ήδη μειωθεί στις 5.000 ευρώ, φαίνεται πως περιλαμβάνει το νέο φορολογικό που εμπεριέχεται στο νέο μνημόνιο.

Σε συνδυασμό με την περαιτέρω κατάργηση των φοροαπαλλαγών, θα υπάρχουν επιπρόσθετα βάρη στους φορολογουμένους.

Μάλιστα, εξετάζεται ακόμα και η κατάργηση του αφορολόγητου, που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας, αφού δεν θα προστατεύονται ούτε αυτοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ακόμα και με τον νέο κατώτατο μισθό των 580 ευρώ μεικτά, επί 14 μισθούς, ένας φορολογούμενος θα έχει ετήσιο εισόδημα 8.120 ευρώ, δηλαδή 3.120 ευρώ πάνω από το τωρινό αφορολόγητα. Επιβάρυνση; 312 ευρώ!

Αν γίνει και νέα μείωση του αφορολόγητου στις 3.000 ευρώ που διαρρέεται, ο ίδιος φορολογούμενος θα πληρώσει 512 ευρώ στην εφορία, αφού θα είναι 5.120 ευρώ πάνω από το όριο!

Αν βάλουμε και στο παιχνίδι τα τεκμήρια διαβίωσης, τότε το θέμα ..ξεφεύγει…

Στις 3.000 ευρώ είναι αυτή την ώρα η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για τον άγαμο, που σημαίνει ότι απλά ..υπάρχεις και είσαι κάτοικος σε αυτή την χώρα! Άρα, θα φορολογήσουν απλά την ύπαρξή μας…

Παράλληλα, φαίνεται πως προβλέπεται και η καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή είτε στο 19% ή στο 21%, στον οποίο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive