Pages

Search This Blog

Thursday, February 16, 2012

Ζητείται (απεγνωσμένα) ηγέτης...



Ο Αντώνης Κομανέτσης έχει πάρει φόρα κατηφόρα και υπογράφει τα πάντα.

Για την ακρίβεια ακόμη κι αυτή την ώρα που διαβάζεις  το κείμενο ο Κομανέτσης υπογράφει.
Βάζει περισσότερες υπογραφές και από υπάλληλο του ΚΕΠ Αγίας Λαύρας.
Υπογράφει ακόμη και για τον Μιχελάκη.
Όταν εγκαταλείπει τα γραφεία της Συγγρού ρωτάει τον αστυνομικό της εισόδου αν θέλει να του υπογράψει κάποια υπεύθυνη δήλωση η κάτι σχετικό.
Αυτό δεν είναι εικόνα ηγέτη.
Αν ο Παπανδρέου  τείνει να εξαφανισθεί μετά από δύο χρόνια πρωθυπουργίας, ο Κομανέτσης κινδυνεύει να οδηγηθεί για μια ακόμη φορά στην εξορία χωρίς καν να γίνει πρωθυπουργός.
Ο φέρελπις  νέος  που εξελέγη βουλευτής στα 24 του χρόνια κάνοντας όλους να μιλούν με θαυμασμό για τον δυναμισμό και τις προοπτικές του, απογοητεύει για μια ακόμη φορά όσους τον πίστεψαν.
Σε μια συγκυρία που αναδεικνύει τους πραγματικούς ηγέτες ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται με 20 βουλευτές λιγότερους , σε διαρκή νευρικότητα και με τις σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις  του να διαδέχονται η μία την άλλη.
Όσοι τον άκουσαν να λέει  «θα κατεβάσω τις κουκούλες από τα καθάρματα…»,  εννοώντας αυτούς που έκαψαν την Αθήνα, σοκαρίσθηκαν από το μέγεθος της απελπισίας του.
Είναι ο ίδιος άνθρωπος που μιλούσε μέχρι πρόσφατα για λάθος μείγμα και επαναδιαπραγμάτευση. Αίφνης στριμωγμένος από τις εξελίξεις  βάζει την ουρά στα σκέλια, κάνει θεαματικές κωλοτούμπες αφαιρώντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας από τα λεγόμενά του.
Ούτε για τους ξένους συνομιλητές μας μπορεί να είναι αξιόπιστος ένας τέτοιος ηγέτης. Σου λένε με τον Σαμαρά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, ο Παπανδρέου είναι εκτός κάδρου, άρα μένει μόνο ο Παπαδήμος.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως απεκάλυψε πρόσφατα η Μέρκελ, της τηλεφωνεί διαρκώς και της δίνει ραπόρτο για κάθε του βήμα. Και οι Γερμανοί (Σόιμπλε) με τη σειρά τους για το χατήρι του Παπαδήμου, κάνουν δηλώσεις για αναβολή των εκλογών.
Την ίδια ώρα ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο συνεχίζουν το ενδοπασοκικό μάπετ  σόου  με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα τα σκατώσουν και το ΠΑΣΟΚ θα περάσει στον έλεγχό τους.
Αυτοί είναι η κατάντια του πολιτικού προσωπικού της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη για την πατρίδα στιγμή της ιστορίας της…
πηγη

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive