Pages

Search This Blog

Tuesday, February 14, 2012

ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ" ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΥΣΑΝ...... ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ..... ΑΝΕΒΑΛΑΝ

Αναβλήθηκε το Eurogroup


H αισιοδοξία για την άμεση έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης που είχε εκφράσει νωρίτερα ο Όλι Ρεν δεν κράτησε τελικά παρά μόνον μερικές ώρες
Για την ερχόμενη Δευτέρα και την τακτική συνεδρίαση του Eurogroup αναβάλλεται, όπως όλα δείχνουν, το πολυαναμενόμενο πράσινο φως για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας. Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο έκτακτης συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών θα έχουν εντέλει αύριο μόνον τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Και αυτά είναι αρκετά κατά τον κ. Γιούνκερ.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία για τις πρόσθετες περικοπές ύψους 325 εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση. «Εκτός αυτού δεν έχω λάβει τις πολιτικές δεσμεύσεις που ζητήσαμε από τους ηγέτες των ελληνικών κυβερνητικών κομμάτων για την εφαρμογή του προγράμματος», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση. ...
Δηλώσεις Ρεν


Αισιόδοξος... μέχρι το μεσημέρι ο Ρεν
Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο επίτροπος Όλι Ρεν είχε εμφανιστεί αρκετά αισιόδοξος για την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης. «Εκτιμώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας αλλά και για την προσφορά που αφορά στη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε το μεσημέρι στο Στρασβούργο ο Όλι Ρεν.

Ο κ. Ρεν κατέστησε σαφές ότι παρά τις μαζικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια στην Αθήνα, ΕΕ και ΔΝΤ δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν από το συμφωνηθέν πρόγραμμα. «Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο εργαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός. Επίσης, ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε την κατανόησή του για την οργή και την αγανάκτηση στην Ελλάδα για να προσθέσει όμως ότι την προηγούμενη δεκαετία η Ελλάδα έζησε πέρα από τις δυνατότητές της.

Αισιοδοξία για την εκταμίευση


Υπέρ της έμμεσης συμβολής στο κούρεμα ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

Την αισιοδοξία της για την εκταμίευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα εξέφρασε σε σημερινές της δηλώσεις και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Υπάρχουν, θετικά μηνύματα από την συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη διάσωση της χώρας υπογράμμισε η υπουργός.

Την ίδια ώρα μετά τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μαρίο Ντράγκι και το μέλος του διευθυντηρίου Μπενουά Κέρ, τάσσεται υπέρ μια έμμεσης συμβολής της κεντρικής τράπεζας στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Liberation ο κ. Κέρ πρότεινε τα κέρδη που θα προκύψουν από τα ελληνικά ομόλογα που διαθέτει η ΕΚΤ να διατεθούν στις χώρες της ευρωζώνης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

DPA / Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθυνος Σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος
Στοχασμος Πολιτικη

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive