Pages

Search This Blog

Sunday, February 12, 2012

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΤΟΗΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΚΑΡΒΟΥΝΟ 15 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ …

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!
Τουλάχιστον δέκα καταστήματα καίγονται και έχουν καταστραφεί στην αρχή της Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος. Τράπεζες, καταστήματα με είδη δώρων και κοσμήματα, κινηματογράφοι, περίπτερα και καταστήματα με παπούτσια έχουν παραδοθεί… στις φλόγες, με την Πυροσβεστική να μην μπορεί να πλησιάσει από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Εικόνες καταστροφής

ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ !

Η απρόκλητη επιθεση των πραιτωριανών του Παπουτσή νωρίς το απόγιομα στο μεγαλειώδες ειρηνικό συλλαλλητήριο η ξέσαλη χρήση χημικών ουσια από πανικοβλητους ματατζήδες είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κύριος όγκος των διαδηλωτών που κατέκλυσαν το Σύνταγμα και να γίνει αυτό που σας λέμε καιρό. Οι διεσπαρμένες έστω και λίγο μακρυά από το κέντρο και τη Βολή, επιθέσεις που αποσυντονίζουν την αστυνομία.  Παραθέτουμε το ΔΟΛιο ρεπορτάζ.
Στις 21.32 φωτιά στην Εθνική Τράπεζα στην Αιόλου, στο κεντρικό κατάστημα της Alpha Bank στη Πεσμαζόγλου και σε δύο εμπορικά καταστήματα στην Πανεπιστημίου.
Στις 21.29. Εκκληση από την Πυροσβεστική στους πολίτες να αφήνουν τα οχήματα της Υπηρεσίας να περνάνε καθώς το πρόβλημα με τις φωτιές στο κέντρο εντείνεται.
Στις 21.20 νέα επεισόδια στο Σύνταγμα καθώς μαζεύεται και πάλι ο κόσμος ενώ φωτιά εκδήλωθηκε σε υποκατάστημα της Cosmote στην Πανεπιστημίου.
Στις 20.36 εκδηλώθηκε φωτιά στην Κλαυθμώνος και επεισόδια.
Στις 20.30 τυλίχθηκαν στις φλόγες ένα υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Κοραή, το κτίριο που στέγαζε παλιά το Kosta Boda (φωτογραφία δεξιά) στη συμβολή των δρόμων Χρήστου Λαδά και Σταδίου έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός, οι φωτιές βγαίνουν και από την οροφή του κτιρίου και η Αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τον κόσμο γιατί πέφτουν και αντικείμενα. Το κτίριο βρίσκεται πολύ κοντά στη Marfin όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τρία άτομα σε ανάλογα επεισόδια. Από την πίσω πλευρά του Kosta Boda, η φωτιά έχει επεκταθεί και στο «Αττικόν». Στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα κατάστημα δίπλα στο Υπουργείο Εργασίας στην Σταδίου. Δεκάδες φωτιές σε όλο το κέντρο της Αθήνας σε κάδους και οδόστρωμα ενώ η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να φτάσει στα σημεία.
Οι διαδηλωτές λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν μπροστά από τον ΄Αγνωστο Στρατιώτη και τη λεωφόρο Αμαλίας, παραμένοντας ωστόσο στους γύρω από το Σύνταγμα δρόμους, σε μία προσπάθεια να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση που είχε οργανωθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, πριν ακόμη προλάβει να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, έξω από τη Μεγάλη Βρετανία και επέκτάθηκαν πολύ γρήγορα στην Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, τη Φιλελλήνων και την Ερμού. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που δέχθηκαν επίθεση με βόμβες μολότωφ και με μάρμαρα τα οποία ξήλωναν οι διαδηλωτές από τα πεζοδρόμια, απάντησαν με ευρύτατη χρήση δακρυγόνων και με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα επεισόδια να επεκταθούν πολύ γρήγορα. Οι διαδηλωτές υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το Σύνταγμα και να συγκεντρωθούν στους γύρω δρόμους. Οποιαδήποτε απόπειρα έκαναν για να επανέλθουν συνοδευόταν από τη ρήψη και νέων δακρυγόνων από τις δυνάμεις Ασφαλείας. Ταυτόχρονα, συνεχίσθηκαν για αρκετή ώρα οι αψιμαχίες στους γύρω από το Σύνταγμα δρόμους. Οι ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρους έσπαγαν  μάρμαρα χρησιμοποιώντας σφυριά από προσόψεις και τα χρησιμοποιούσαν ως πολεμοφόδια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Με ιδιαίτερη ένταση σημειώθηκαν επεισόδια αργά το βράδυ στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, στη Σταδίου και Χρήστου Λαδά (όπου έσπασαν τη τζαμαρία στην είσοδο του παλιού ΔΟΛ), στην οδό Κριεζώτου και στην Οθωνος στο Σύνταγμα. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών είχαν στήσει πρόχειρα οδοφράγματα στους δρόμους και είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα. Εκτεταεμένες ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα, σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε φωτεινούς σηματοδότες σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας. Στις 19.15 επεισόδια έγιναν και στην Πανεπιστημίου όταν οι διαδηλωτές έριχναν βόμβες μολότοφ και πετούσαν κομμάτια μάρμαρου στα ΜΑΤ που απαντούσαν με νέα χρήση δακρυγόνων(μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, φωτογραφία δεξιά) και στη Σίνα, κοντά στη Νομική.
Παρά τον ορυμαγδό των δακρυγόνων οι διαδηλωτές παρέμεναν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος με σκοπό να επανέλθουν μπροστά από το Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά αρκετοί αστυνομικοί και ένας φωτορεπόρτερ από βόμβα μολότοφ. Στο «Γενικό Κρατικό» και στο «Σωτηρία» μεταφέρθηκαν 25 πολίτες. Το ευτύχημα είναι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι κανείς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.
Με φανερά τα συμπτώματα της δύσπνοιας, εξαιτίας της ρήψης χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, έφθασε στη Βουλή ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος δήλωσε ότι τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.
Ο κ. Γλέζος έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού ενώ κατέληξε λέγοντας «δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού και ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος». Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής για τις πρώτες βοήθειες καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.
Μ. Θεοδωράκης: «Μπαίνω στη Βουλή να τους πω να σταματήσουν το έγκλημα»
Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ο Μίκης Θεοδωράκης, που ευτυχώς φαινόταν καλύτερα στην υγεία του, τόνισε ότι θα μπει μέσα στη Βουλή «να κοιτάξει στα μάτια» τους Έλληνες βουλευτές και να ζητήσει να σταματήσει αυτό το έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού που πάει να γίνει. «Πάω στη Βουλή για τους κοιτάξω στα μάτια, γιατί μερικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν το θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης προσερχόμενος στη Βουλή.
«…Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας… παλέψαμε, αγωνιστήκαμε και νικήσουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη φορά… από δω και πέρα αρχίζει η προδοσία», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.
Γεγονός είναι πάντως, ανεξάρτητα από τα επεισόδια, ότι οι αγανακτισμένοι επέστρεψαν από τ΄απόγευμα της Κυριακής στο Σύνταγμα, όπου κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του νέου μνημονίου. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος στην οποία πραγματοποιείται η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, καθώς επίσης και στην πλατεία Ομονοίας στην οποία πραγματοποιείται ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ο κόσμος που διαμαρτύρεται για το νέο μνημόνιο και κατέκλυσε το κέντρο της πόλης έφθασε απ΄ όλες σχεδόν τις συνοικίες της Αττικής καθώς επίσης και από την επαρχία.
Στην πλατεία Συντάγματος επανεμφανίσθηκαν και τα γνωστά από τις κινητοποιήσεις του 2011 πανώ των Αγανακτισμένων, ενώ πολλοί διαδηλωτές έφθασαν στο Κέντρο κρατώντας ελληνικές σημαίες. Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν τόσο στην πλατεία Συντάγματος όσο και στην Ομόνοια είχαν αποκλειστεί, τεράστια υπήρξε, από την άλλη πλευρά, και η κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς παρατάχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 5.000 αστυνομικοί. Ιδιαίτερη νότα στη συγκέντρωση έδοσαν και οι μοτοσυκλετιστές που έφθασαν στο Κέντρο της πόλης κατά ομάδες.
Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο σταθμός του μετρό Σύνταγμα, μετά από αίτημα της αστυνομίας. Κλειστοί από τις 2 και καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης είναι και οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός και Ακρόπολη.

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive