Pages

Search This Blog

Thursday, February 9, 2012

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ : Τρεις οι προϋποθέσεις της ΕΕ για τη νέα βοήθεια στην Ελλάδα


Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup, έθεσε τρεις όρους προκειμένου η Ελλάδα να λάβει τη νέα ευρωπαϊκή βοήθεια. Καταρχάς, ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να προσδιορίσει το εκκρεμές ποσό
των 325 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τόνισε πως το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να περάσει το πλήρες πακέτο των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων, καθώς και πως τα κόμματα που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, θα πρέπει να υποστηρίξουν τα μέτρα και μετά τις εκλογές.
Ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ τόνισε πως εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να δώσουν το «πράσινο φως» (κατά την επόμενη συνεδρίασή τους) για μια συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με τους ιδιώτες πιστωτές, προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ. Τα μέτρα λιτότητας και η συμφωνία ανταλλαγής χρέους είναι βασικές προϋποθέσεις για ένα σχέδιο διάσωσης ύψους 130 δισ. ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει την πτώχευση.
Τέλος, όπως αναφέρθηκε, θα αυξηθεί η επιτήρηση από την τρόικα προς την Ελλάδα για την σωστή εφαρμογή του προγράμματος.
Πηγή:Κ

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive