Pages

Search This Blog

Tuesday, February 14, 2012

] Νέο χαράτσι στους μισθούς των στρατιωτικών για τα 325 εκατ

Στο στόχαστρο της τρόικα βρίσκονται για άλλη μια φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις σε μια άνευ προηγουμένου ληστρική επίθεση στις μισθολογικές απολαβές των ένστολων σε ένα χώρο που α  μη τι άλλο συνιστά ένα από τους ακρογωνιαίους λίθους της εθνικής υπόστασης ενός κράτους.
Έτσι και προ του κινδύνου να μην κλείσει η νέα δανειακή η κυβέρνηση και στην αναζήτηση επιπλέον 325 εκατ. ευρώ αποφασίστηκε αυτά να προέλθουν κατά ένα μεγάλο μέρος του από τις περικοπές οι οποίες πλησιάζουν το 10 με 15%...
στα ειδικά μισθολόγια  Δημοσίου ένστολων, ιατρών, δικαστικών, κληρικών, καθηγητών πανεπιστημίου.
Έτσι και πέρα από τις περικοπές των 125 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν αποφασιστεί για το 2012, επιχειρείται δεύτερη αυτή τη φορά ευθεία επίθεση στο χώρο της Άμυνας και μάλιστα με εφαρμογή των μέτρων όχι από τον Ιούνιο, αλλά από τον Απρίλιο.
Αυτά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποφασισθεί ύστερα από σειρά συσκέψεων  κυβερνητικών στελεχών με μια μικρή τεχνική ομάδα της τρόικα που έχει παραμείνει στην Αθήνα - ούτε καν η ίδια η τρόικα δεν είναι εδώ αλλά οι βοηθοί των βοηθών (!)-  για να εξευρεθεί  ο τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού των 325 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως προϋπόθεση από το Eurogroup για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος.
Από την επίσπευση της εφαρμογής του μέτρου για τα μισθολόγια εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 95 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό θα προέλθει κατά πληροφορίες από επιπλέον περικοπές στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive