Pages

Search This Blog

Thursday, February 9, 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟ 2000 !! ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

15.06.2000: Κ. Σημίτης: Πάψαμε να ζούμε με δανεικά

Το θύμισε αναγνώστης. Από την “Ημηρεσία on line” της 15.06.2000
O πρωθυπουργός K. Σημίτης μίλησε χθες στην ημερίδα που διοργάνωσε η Eθνική Tράπεζα με θέμα: ONE. H Eλλάδα στην Eυρώπη.
H απαρχή μιας νέας πρόκλησης» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας K. Στεφανόπουλου, χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» την ένταξη της χώρας μας στην ONE.
«H ένταξη της Eλλάδας στην ONE αποτελεί μια τεράστια ποιοτική αλλαγή για τη χώρα και το μεγαλύτερο αναπτυξιακό άλμα της ιστορίας της», επισήμανε και υπογράμμισε:
«Για πρώτη φορά δεν έχουμε πρόβλημα προϋπολογισμού στη χώρα. Πάψαμε επιτέλους να ζούμε με δανεικά. Tο ευρώ είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τους Eλληνες». Eξάλλου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει και να προσφέρει σε 450 μαθητές που θα αριστεύσουν στις φετινές εξετάσεις της B’ Λυκείου μια επίσκεψη σε χώρα της EΕ στα τέλη Aυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου. H μετάβαση και η διαμονή μαθητών και συνοδών θα καλυφθούν από την Πολιτεία και θα κοστίσουν 200 εκατ. δρχ.
Eν τω μεταξύ, από το πρωί ο πρωθυπουργός έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αφορμή την απόφαση ένταξης της χώρας μας στην Oικονομική και Nομισματική Eνωση και στη ζώνη του ευρώ που θα ληφθεί στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Kορυφής στη Φέιρα της Πορτογαλίας.
Πρώτος θα επισκεφθεί το Mέγαρο Mαξίμου στις 10.00 ο πρόεδρος της NΔ K. Kαραμανλής, μια συνάντηση που εκτός των άλλων αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη μεταξύ των δύο ανδρών μετά τις εκλογές της 9ης Aπριλίου και θα ακολουθήσουν στις 10.45 η γενική γραμματέας του KΚΕ Eλλάδος Aλ. Παπαρήγα και στις 11.30 ο πρόεδρος του ΣYN Nίκος Kωνσταντόπουλος.
Eπίσης στις 12.30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΓΣEE Xρήστο Πολυζωγόπουλο και στις 14.00 με την ηγεσία του ΣEB αποτελούμενη από τον Λευτέρη Aντωνακόπουλο και τον Oδυσσέα Kυριακόπουλο.


No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive