Pages

Search This Blog

Tuesday, February 14, 2012

Χιλιάδες πολίτες-κουκουλοφόροι;


Είναι αυταπόδεικτο ότι οι πολίτες οι οποίοι κατεβαίνουν στούς δρόμους για να διαδηλώσουν παίρνουν μέτρα προστασίας απέναντι στη χρήση χημικών απο τις δυνάμεις καταστολής όπως έχουν ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα.Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα-και προχθές πράγματι υπήρχαν στην Αθήνα κουκουλοφόροι - όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια.Μόνο που την Κυριακή ο αριθμός τους ήταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες-όσοι περίπου και οι ειρηνικόι διαδηλωτές !
Με τη ζωή του λαού βυθισμένη στο χάος, με κτίρια του ιστορικού κέντρου παραδομένα στις φλόγες απο χιλιάδες οργισμένους πολίτες ,με τη χώρα ολόκληρη να φλέγεται, η πολιτική πτέρυγα του καθεστώτος ψήφισε ξημερώματα Δευτέρας με 199 «Ναι» και 74 «Όχι», τη νέα δανειακή σύμβαση-λαιμητόμο.

Την ώρα που οι κατάπτυστοι-πρώην αντιπρόσωποι του λαού -υπερψήφιζαν το νέο μνημόνιο,η Αθήνα γνώριζε την μεγαλύτερη πιθανό μεταπολιτευτική συγκέντρωση με πάνω απο 1.000.000 πολίτες που ξαναγύρισαν προχθές μαζικά στούς δρόμους -απόδειξη πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει ήδη το σημείο του βωβού βρασμού..

Απεγνωσμένα τα καθεστωτικά ΜΜΕ επιχειρούν να παρουσιάσουν το ξέσπασμα της οργής των πολιτών σαν έργο κάποιων μικρών ομάδων που κάθε φορά βαφτίζουν πολύ βολικά γι αυτούς..κουκουλοφόρους.

Θα πρέπει στο σημείο αυτό επιτέλους να μπούν τα πράγματα στη θέση τους.Είναι αυταπόδεικτο ότι οι πολίτες οι οποίοι κατεβαίνουν στούς δρόμους για να διαδηλώσουν παίρνουν μέτρα προστασίας απέναντι στη χρήση χημικών απο τις δυνάμεις καταστολής όπως έχουν ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα .Με δεδομένη αυτή την πραγματικότητα-και χθές πράγματι υπήρχαν στην Αθήνα κουκουλοφόροι- όπως συμβαίνει άλλωστε τα τελευταία χρόνια.Μόνο που χθές ο αριθμός τους ήταν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες-όσοι περίπου και οι ειρηνικόι διαδηλωτές !

Ειδικότερα για τη προχθεσινή μαζική λαική διαδήλωση ισχύουν και τα ακόλουθα:

-Αιφνιδιαστικά και βέβαια απρόκλητα δέχτηκαν επίθεση με χημικά ακόμα και οι Νέστορες της ελληνικής πολιτικής κουκουλοφόροι ( ;)Μίκης Θεοδωράκης και Μανώλης Γλέζος !

-Ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση και όλοι οι υπόλοιποι πολίτες κουκουλοφόροι ( ;)απο τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

-Το σύνολο των πολιτών βρέθηκε την Κυριακή το  βράδυ για ακόμη μια φορά σε αμυντική θέση απέναντι στις καθεστωτικές δυνάμεις προσπαθώντας να προστατευτεί.

-Η κατάσταση αυτή οδήγησε σε προφανή τυφλή κορύφωση την λαική οργή, έτσι ώστε σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας να γίνονται μάχες σώμα με σώμα χιλιάδων λαού με τα ΜΑΤ, η δέ οργή αυτή και η κοινωνική απόγνωση να διοχετεύονται σε εμπρησμούς κυρίως τραπεζών και μαγαζιών λιανικής μεγάλων αλυσίδων και πολυεθνικών..

-Βέβαια στα πλαίσια ενός λαικού ξεσηκωμού σαν τον προχθεσινό κάτω απο τις συνθήκες ανεργίας,φτώχειας,λουκέτων και εξαθλίωσης,η είσοδος κάποιων σε μαγαζιά με σκοπό τη λεηλασία, όπως τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαλαλούν,θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται απο το καθεστώς με σοβαρό προβληματισμό που να περιλαμβάνει κυρίως λύσεις στην ελληνική τραγωδία που εκατομύρια πολίτες βιώνουν εξ αιτίας του, αντί να χύνονται κορκοδείλια δάκρυα για τις ..εκατοντάδες ανέργους που θα είναι τα θύματα των λεηλασιών,τη στιγμή που με το νέο μνημόνιο προστίθενται εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνεργοι στούς ήδη πάνω απο 1.300.000

Είναι φανερό ότι το καθεστώς της Αθήνας επιχειρεί για άλλη μια φορά να παραπληροφορήσει και να αποπροσανατολίσει το λαό.

Το ζητούμενο απο σήμερα και μπρός εξακολουθεί να είναι η ανατροπή αυτού του δοσιλογικού κατοχικού καθεστώτος.Δεν χωράει καμμία αμφιβολία ότι στο εξής η λαική πίεση πρέπει να είναι συνεχής με αδιάκοπη παρουσία σε δρόμους και πλατείες σε όλη τη χώρα.

Οι μανδαρίνοι του συστήματος θα πρέπει να νοιώθουν καυτή τη λαική ανάσα πάνω τους.

Όμως αυτό δεν αρκεί.Για την εξαφάνιση της προδοτικής ομάδας των πολιτικάντηδων και των οικονομικών αφεντικών τους,των τραπεζιτών ,των μεγαλοβιομήχανων και των μεγαλέμπορων απο τη ζωή της χώρας χρειάζεται ξεκάθαρη εναλλακτική  πολιτική,στα πλαίσια μιας όσο πιό ευρείας λαικής ενότητας που θα εκφράσει τη βούληση των πολιτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση την καθαρά πολιτική-θα το ξαναπούμε-είναι επιτακτική η ανάγκη της συσπείρωσης

Ο χρόνος για τις ζωές μας λιγοστεύει..

stopcartel Newsdesk

No comments:

Post a Comment

Followers

Popular Posts

Blog Archive